Waarom investeren in vastgoed?

Waarom investeren in vastgoed?

Een veilige en winstgevende investering

De verschillende financiële crisissen hebben geen grote impact op de vastgoedsector gehad. Als de activiteiten in de vastgoedsector tijdens een crisis vertragen, zullen die - in tegenstelling tot alle andere sectoren - sneller hervatten en fors toenemen. In ons land werd de afgelopen 30 jaar een gemiddelde jaarlijkse meerwaarde van 5% gerealiseerd. Maar weinig sectoren kunnen dergelijke resultaten garanderen.
Waarom investeren in vastgoed?

Een investering met tal van mogelijkheden

Hoewel de klassieke investering bestaat in de aankoop van een traditioneel pand, staat het de investeerder vrij om te kiezen voor een huurinvestering (met de bedoeling het pand te verhuren) of voor een investering om het pand met meerwaarde te verkopen. Er zijn ook heel wat investeringspanden (huizen, appartementen, maar ook commercieel vastgoed, studentenwoningen of bedrijfsruimtes). U mag uw keuze wel niet aan het toeval overlaten, maar moet die maken op basis van uw persoonlijke doelstellingen en financiële mogelijkheden.
Waarom investeren in vastgoed?

Een toegankelijke investering

Gezien de huidige rentevoeten is investeren in vastgoed niet langer weggelegd voor de happy few. Door de evolutie van de residentiële vastgoedmarkt zien wij meer alleenstaanden die een kleine huurwoning zoeken. Kleine investeerders kunnen zo met een beperkte investering rekenen op regelmatige huurinkomsten. U kunt dus wel degelijk met een beperkt budget in vastgoed beginnen te investeren.