Oost-Vlaanderen

Saffrou – Coupure

Duurzaam project.

Een frisse woonwijk die gelegen is op een unieke locatie in het centrum van Oudenaarde. Het project is één van onze paradepaardjes op vlak van energie-efficiëntie. Omwille van de centrale ligging dicht bij de oude markt zal het ook geliefd zijn op de verhuurmarkt, een ideaal investeringspand dus.

DUURZAAM PROJECT, GEEN FOSIELE BRANDSTOFFEN
FRISSE WOONWIJK MET EEN TOEKOMST
AANTREKKELIJK RENDEMENT
GUNSTIGE M² PRIJS
Meer info
  DUURZAAM PROJECT

  Van Saffre Frères naar Saffrou

  De industriële site van 40.000m² staat leeg sedert 2016 en gaat van een oude fabriekssite naar een frisse woon- en ondernemerswijk. Saffrou zal in 3 fases gerealiseerd worden, en zal bestaan uit 260 wooneenheden. De site draagt al zoveel geschiedenis met zich mee dat de architect ervoor koos om dit absoluut niet verloren laten gaan. In heel de wijk zal je op subtiele wijze dan ook herinnerd worden aan het verleden van de site, op die manier blijft het verhaal van de oude site voortleven in de nieuwe architectuur.

  • HET MASTERPLAN
   Het masterplan van Saffrou wordt het meest duurzame stadsdeel van Oudenaarde, waarin het bruist van het leven en u kan rekenen op een knappe meerwaarde. Architecten Achtergael (Gent) heeft gezorgd voor een mix erfgoed en nieuwbouw met heel veel open ruimte (1/3). In totaal 265 wooneenheden, met een ruime variatie aan volumes, indeling en karakter. Daarnaast kan u ook er andere functie vinden zoals ondernemershub, kantoorruimtes, buurtondersteunende - of versterkende functies, commerciële ruimtes, … een meerwaarde voor de buurt.

   Eveneens is er veel aandacht voor het openbaar karakter op de site: op verschillende plaatsen fietsbeugels en zitbanken, bezoekersplaatsen per deelzone aan de rand van de site, autoluw, aandacht voor comfort en veiligheid.
  • HET DUURZAME KARAKTER VAN SAFFROU
   De ontwikkelaars van dit project staan bekend om hun trendsettende visie op wonen. Voor hen staan duurzaamheid veel groen en mensgericht wonen steeds voorop. Ze kiezen er resoluut voor om volledig fossielvrij te werken en dus geen gasleidingen aan te leggen op de site. Er worden warmtepompen en lage temperatuur vloerverwarming toegepast in de gebouwen. Er worden aanvullend ook zonnepanelen voorzien. Dit gecombineerd met optimale isolatie zorgt er voor dat bijna elke unit bijna-energieneutraal (BEN) zal zijn. Met Saffrou kies je voor een future-proof project en lagere energiefactuur.
  SAFFROU

  COUPURE

  Coupure is een onderdeel van het masterplan Saffrou, een Urban Villa met 16 wooneenheden. Alle appartementen hebben 1 centrale liftkoker met directe toegang tot kelder en parking. Tevens is er een aanleg van een collectieve binnentuin door promotor voorzien(inbegrepen in de prijs). Voor elke Urban Villa is er een gemeenschappelijke regenwaterput en alle appartementen worden voorzien van regenwater recuperatie voor de toiletten (via pompsysteem en drukwaterleiding komt het in de appartementen.) Ze zijn ook voorzien van fotovoltaïsche zonnepanelen om te voldoen aan het E-peil (op de platte daken van de Urban Villa’s.)
  Vlotte bereikbaarheid

  Wonen in historisch omgeving

  Oudenaarde is een gelegen in de Provincie Oost-Vlaanderen, op 30km ten zuiden van de stad Gent.

  Destijds was de stad in heel Europa bekend om haar wandtapijtproductie, een nijverheid die haar bloeiperiode meemaakte in de zestiende eeuw, maar nog bleef voortduren tot in de achttiende eeuw. Vandaag wordt de stad weleens de parel van de Vlaamse Ardennen genoemd.

  Het project Saffrou is gelegen op de site van de voormalige textielfabriek Saffre Fréres. Deze oude fabriekssite zal omgetoverd worden naar een frisse en duurzame woon- en ondernemerswijk in hartje Oudenaarde, vlakbij het station en de markt.

  Duurzaam wonen is de toekomst

  De laatste tijd is er heel wat te doen rond de stijgende energieprijzen en iedereen gaat creatief op zoek naar manieren om de energiefactuur te drukken. Een nieuwbouwwoning of -appartement is alvast een goede keuze als het gaat om energiezuinigheid.
  Bij Elitis Real Estate bieden wij sowieso heel wat energiezuinige projecten aan die zowel voor eigenaar als huurder een verademing zijn op vlak van energiekosten.